Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 4 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Gouden Cirkel kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende
- Je kunt *aantal* keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid,
dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
- Het lidmaatschap gaat in vanaf *invullen* en je betaalt contributie vanaf *invullen*.
- Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
- Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit*blouse of trui* draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.