Geschiedenis

Al sinds 1945 spelen jongens en meisjes het spel van Scouting in Middelburg. In Nederland bestaat Scouting inmiddels al meer dan 100 jaar!

Op 10 mei 1959 opent Scouting Gouden Cirkel een clubhuis op een perceel aan de Nassaulaan in Middelburg. Het clubhuis bestaat uit houten barakken, maar die worden langzaam maar zeker ingehaald door de tijd. Op zaterdag 6 oktober 1990 wordt, na vier jaar bouwen, een clubhuis geopend dat de eisen van de tijd met verve kan doorstaan. Wanneer de gemeente aan het begin van het tweede millennium bouwplannen goedkeurt voor het perceel aan de Nassaulaan moet de Gouden Cirkel op zoek naar een nieuwe locatie. Op zaterdag 2 april 2005 wordt het hagelnieuwe clubhuis aan de Geersesweg 8a in Middelburg geopend - anno 2015 zit de Scouting Gouden Cirkel nog steeds op deze locatie.

Scouting Gouden Cirkel
de gouden cirkel heeft maarliefst 75 leden en wordt mogelijk gemaakt door 17 leiding valt binnen Regio zeeland. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Gouden Cirkel behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.